Ingegroeide teennagel Pedicure Praktijk Hellevoet

Ingroeiende teennagel

Een ingroeiende teennagel komt het meest voor bij de nagel van de grote teen, die zich aan de zijkanten in de huid boort. Ook op de andere tenen kan een ingroeiende nagel ontstaan.

Mogelijke oorzaak ingegroeide teennagel

Een ingroeiende teennagel kan komen door het verkeerd afknippen van de nagel. De nagel moet ‘recht’ afgeknipt worden, maar word helaas vaak te ver ingeknipt en vaak ook te kort. Hierdoor groeit de nagel de huid in rondom de teennagel. Ook is het belangrijk dat uw tenen goed de ruimte hebben in uw schoenen. Zorg dat deze niet te smal of te klein zijn, schoenen met een veter zijn aan te raden.

Behandeling ingroeiende teennagel

Het kan wat verlichting geven om zelf de hoekjes er af te knippen, maar helaas word het hier vaak erger door en kunt u daarom het beste naar bijvoorbeeld een pedicure gaan, die hebben hier de middelen voor om de nagel op de juiste manier te behandelen.

Tijdig behandelen

Blijf niet te lang lopen met een nagel die zeer gaat doen, als de nagel te ver gaat ingroeien raakt hij ontstoken en moet hij vaak operatief verwijderd worden. Voorkomen is beter dan genezen, de pedicure kan verlichting bieden en de nagel beter begeleiden, daar waar de nagel al meer in gaat groeien is het ook mogelijk om een nagel beugel te plaatsen.

Uw pedicure

Als u klachten heeft wacht dan niet te lang om hier wat aan te doen. De pedicure is er om u van uw klachten af te helpen.
Voor het maken van een afspraak, kunt contact met mij opnemen door op de onderstaande blauwe knop te klikken!

Contact Pedicure Praktijk Hellevoet