Voetkloven Pedicure Praktijk Hellevoet

Kloven

Kloven zijn vervelende en soms erg pijnlijke scheuren in de eeltlaag. Kloven komen het meeste voor op de hiel onder de voet. Het eelt is daar dan droog en vooral als je veel van je voeten vergt zal je merken dat het snel scheurt.

Mogelijk oorzaak kloven

Bij een normaal proces schilfert de opperhuid af en maakt de onderhuid nieuwe cellen aan om de huid te vernieuwen. Bij overtollig eelt kan de huid zich niet snel genoeg vernieuwen en ontstaat er dus een dikke laag eelt, soms is de eeltlaag heel dun, maar omdat het zo droog is scheurt de eeltlaag en krijg je kloven. De kloven gaan soms erg diep en de huid onder de eeltlaag is erg dun waardoor de kloven soms pijnlijk kunnen zijn en kunnen gaan bloeden.

Kloven voorkomen

Het is belangrijk om goed uw schoenen na te kijken of er bijvoorbeeld geen verschoven zooltjes inzitten die voor een eeltlaag op de hiel kunnen zorgen. Ook insmeren met een goede vette voetencrème voorkomt dat de huid te droog word.

Kloven behandelen

Als u uw voeten dagelijks goed insmeert voorkomt u dat het erg droog word en kan gaan scheuren. Als u last heeft van kloven wacht niet te lang en neem contact op met uw pedicure, zij kan de kloven verwijderen.

Uw pedicure

Als u klachten heeft wacht dan niet te lang om hier wat aan te doen. De pedicure is er om u van uw klachten af te helpen.
Voor het maken van een afspraak, kunt contact met mij opnemen door op de onderstaande blauwe knop te klikken!

Contact Pedicure Praktijk Hellevoet