Schimmelnagel Pedicure Praktijk Hellevoet

Schimmelnagel

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is een aandoening van een nagel waarbij deze er uitziet alsof deze van kalk is gemaakt. Hij is dikker, stugger en breekbaarder.

Mogelijke oorzaak schimmelnagel

Het krijgen van een schimmelnagel kan komen door een infectie via een beschadigde nagel. Als u uw schoenen niet goed laat luchten krijgen deze schimmels de kans zich te ontwikkelen ze houden van warmte en vocht, schoenen zijn dus de juiste omgeving. Meest voorkomend is echter onychomycose, een invasie van schimmel in de nagel die moeilijk weg te krijgen is.

Behandeling schimmelnagel.

Om van uw schimmelangel af te komen kunt u van de pedicure een middel krijgen om op de schimmel nagel te smeren
of te druppelen. Het kan erg lang duren voordat er een hele nieuwe gezonde nagel voor terug gekomen is. De schimmel word ‘gestopt’en de gezonde nagel groeit uit, dit kan zo’n 9 tot 12 maanden duren. Zo bent u als het goed is van uw schimmel nagel af, als dit niet werkt kunt u ook uw huisarts benaderen voor medicijnen. Het word echter alleen in ernstige gevallen door de huisarts behandeld.

Uw pedicure

Als u klachten heeft wacht dan niet te lang om hier wat aan te doen. De pedicure is er om u van uw klachten af te helpen.
Voor het maken van een afspraak, kunt contact met mij opnemen door op de onderstaande blauwe knop te klikken!

Contact Pedicure Praktijk Hellevoet