Voetreflex massage

Voetreflex massage

Bij de voetreflex therapie is het uitgangspunt dat lichaam en geest goed in balans staan. Als dit niet het geval is kunnen er blokkades ontstaan, doordat sommige lichaamsdelen niet goed meer functioneren. Deze blokkades kunnen worden waargenomen in bepaalde zones van de voeten. Deze zones worden voetzones genoemd.

Ons hele lichaam weerspiegeld in onze voeten

Ons hele lichaam staat weerspiegeld in onze voeten. Zo zijn er allerlei drukpunten onder de voeten die in contact staan met alle organen en lichaamsdelen. Zo is een voetreflexmassage dus indirect een totale (inwendige) lichaamsmassage. Deze massage laat afvalstoffen versneld afvoeren uit het gehele lichaam. De massage kan tot gevolg hebben dat uw urine donker wordt na ongeveer 12 uur, een verkoudheid ineens wel goed doorzet of uw darmen minder last krijgen van eventuele verstopping. Dit betekend dat de blokkades in uw lichaam kunnen worden opgeheven. Drukpuntmassage onder en op de voeten stimuleert een betere doorstroming van de bloedvaten, waardoor de energie toevoer weer op gang komt en eventuele blokkades in het lichaam worden verlicht en of verholpen.

Voor wie?

De massage is geschikt voor iedereen, ook voor jongeren en kinderen. Het is zelfs zo dat bij jongeren de massage snel effect heeft, omdat zij nog geen ervaring hebben met stress of lichamelijke blokkades. Afhankelijk van de klachten kan een voetreflex massage vaak verlichting bieden. Sommige mensen hebben meerdere sessies nodig om goed te kunnen ontstressen en de blokkades te verhelpen. Bij ernstige ziektes of een beginnende gecompliceerde zwangerschap kan deze massage worden afgeraden. Overleg in deze situaties dan even met uw arts. Na de 4e maand van een gezonde zwangerschap kan deze massage gewoon worden uitgevoerd.

Hoe word de massage uitgevoerd?

De massage word op een “simpele” manier uitgevoerd, zonder massage olie of crèmes. Alleen de handen worden gebruikt. Beide voeten worden helemaal gemasseerd en nagelopen om beurten, de volgorde word bepaald door degene die de massage geeft. Na de massage worden de voeten nog even heerlijk ingecrèmed met een ontspannende voetencrème en krijgt u een glas water. Het water is zeer belangrijk om alle afvalstoffen goed af te kunnen voeren. De dag na de massage kunt u zich wat anders voelen. U kunt bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen of ineens niet lekker zijn. Dit is slechts tijdelijk en betekend dat alle blokkades en afvalstoffen worden verwerkt.

U bent van harte welkom!

Ik hoop u graag eens te verwelkomen in mijn praktijk. Voor vragen of andere informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.

Contact Pedicure Praktijk Hellevoet